Digital Smile Design

Her på Tannklinikkikrakow benytter vi en metode kalt Digital Smile Design.I dag kan man se og ta på alt og så er det utenkelig at pasienten skulle bestemme seg for en gitt behandlingsmetode uten å vite på forhånd hva slutteffekten skulle bli.

Digital Smile Design er et utrolig nyttig verktøy som gjør arbeidet vårt med pasienten mye enklere og ikke minst gjør det lettere for selve pasienten å forstå problemet sitt og visualisere hvordan han ser ut nå og hvordan han kommer til å se ut etter gjennomført behandling.

Digital Smile Design er en veldig nyttig teknikk som tjener til tredimensjonal analyse og visualisering av aktuelt og fremtidig utseende av pasientens tenner og ansikt.Veldig mange pasienter som har begrenset tilgang til spesialister i kosmetisk tannbehandling der de bor, kommer hit for å få et vakrere smil.

En av de mest populære metodene i dagens kosmetiske tannbehandling benytter ultratynne og lite invasive porselensfasetter – en slags tynne keramiske overlegg som limes fast bare på de øvre og nedre tennenes ytterflate. Moderne porselensfasetter er utført med enten helt ikke-invasive eller lite invasive teknikker, i virkeligheten innebærer de kun at tannoverflatene gjøres ru.
Dette er en svært populær og veldig trygg metode som gir fantastiske kosmetiske resultater til gunstig pris for pasienten.

Vi får veldig mange pasienter som trenger nettopp denne slags behandling. For at pasienten kan se hva han bestemmer seg til, utfører vi en utvidet diagnostisk undersøkelse utfylt med Digital Smile Design. Denne undersøkelsen finner sted på et spesielt fotostudio på kontoret vårt og er gjennomført av leger som spesialiserer seg i denne prosedyren.

De tar en rekke digitale bilder av pasientens smil og ansikt og i tillegg lager en HD-video av pasienten som leser en tekst og viser leppebevegelsene.Deretter blir den aktuelle tilstanden av pasientens tannsett analysert nøye og det blir laget en virtuell modell av hans nye smil ved hjelp av en spesiell programvare. Pasienten kan se alt på en stor skjerm og i høy oppløsning. Han ser egne tenner og vi viser ham en simulasjon av hvordan hans smil kommer til å se ut etter kosmetisk restaurering.

Når pasienten aksepterer den virtuelle modellen vi har presentert, lager vi en såkalt “mock-up”, dvs. en simulasjon av selve kosmetiske behandlingen i form av midlertidige plastfasetter.
Slike ikke-invasive midlertidige overlegg er laget i samsvar med den digitale modellen og festet midlertidig med lim til tennenes ytterside. Disse overleggene simulerer pasientens fremtidige smil og har samme form, størrelse og farge som de endelige porselensfasettene.
Takket være dette kan pasienten få vite i praksis ikke bare hvordan han kommer til å se ut etter behandlingen, men også hvordan han kommer til å føle seg med overleggene. Formålet med denne simulasjonen er at pasienten har mulighet til å gjøre endringer i den valgte behandlingsmåten.
Han kan gå ut av kontoret med overleggene på og få vite hvordan han ser ut i dagslyset, gå rundt i byen, se om han føler seg komfortabel.Hvis han forsikrer seg at det er det han forventer, først da blir han kvalifisert til den egentlige behandlingen.


Vi tar av plastfasettene som vi etterpå benytter som midlertidige fasetter, og vi forbereder tennenes ytterflater ved hjelp av spesielle borer med en begrensning av boredybden mellom 0,3 og 0,7 mm. Dette øker fasettens mikromekaniske retensjon til tannemaljen.

Etter en slik forberedende behandling bruker pasienten de midlertidige plastoverleggene i 4-5 dager mens de egentlige porselensfasettene blir laget på et tannteknisk laboratorium. Som regel bruker vi E-max type leusitt keramikk.
Den er for øyeblikket den beste og vakreste tannkeramikken beregnet for kosmetisk restaurering av smil med fasetter. Egentlig etter 5 til 7 virkedager forlater pasienten kontoret vårt med et helt forandret nytt smil. Ønsker dere MSD på tannklinikken vår ?
Send oss gjerne mail på anna@tannklinikkikrakow.no eller ring oss på vår norsk tlf nummeret 99 87 1656

Leave a reply