IMG_4910_DONE

Bedøvelse

Det viktigste i behandling av en pasient å fjerne smerte. Av den grunn gir vi alle, selv letteste bedøvelser med en tilleggs hudbedøvelse som eliminerer den ubehagelige fornemmelsen ved nålestikket (en bedøvelse før bedøvelsen). Våre metoder for smertereduksjon omfaret både klassiske teknikker for pasienter som er mindre følsomme, og datastyrt bedøvelse med maskinen WAND STA som gjør det mulig å stille inn hastigheten under doseringen av bedøvelsesmiddelet og i praksis eliminerer den ubehagelige fornemmelsen knyttet til bedøvelsen. Med WAND STA-maskinen kan man bedøve en enkelt tann (også i underkjeven) uten den ekle nummenheten i bløtvevet – teknikken av bedøving av det periodontale ligamentet.
I klinikken bruker vi mest avanserte lokalbedøvende legemidler som er kjennetegnet av en veldig liten evne til å fremkalle allergiske reaksjoner. Dette er veldig viktig for pasienter som er allergiske mot visse grupper medikamenter eller andre stoffer, f.eks. pollen eller matprodukter.

Det grunnleggende lokalbedøvende middelet vi benytter under behandlingene, er Artikain 4% i kombinasjon med adrenalin som sikrer effektiv og sikker bedøvelse. Dette medikamentet er helt trygt også for gravide kvinner. Det er kjennetegnet av en veldig kort halveringstid (ca. 18 minutter) og gjør det mulig å utføre komplisert tverrfaglig behandling helt smertefritt.

I tillegg hvis pasienten i sin sykehistorie nevner tidligere hjerte- og karsykdommer, administrerer vi lokalbedøvelsen uten adrenalin som gir en sammentrekning av blodkarene. Et eksempel er 3% oppløsning av Mepivakain som i mange år og med suksess har blitt brukt i tannbehandling.

En trygg og effektiv bedøvelse er det viktigste for å kunne utføre repeterbart tannlegearbeid på høyt nivå.

For pasienter som lider av spesielt høy angst for tannbehandling, tilbyr klinikken INHALASJONSSEDASJON.

Inhalasjonssedasjonen går ut på at pasienten er gitt en blanding av dinitrogenoksid og oksygen som de fleste kjenner under navnet “lystgass”. En person som får denne gassblandingen, blir rolig, føler ikke angst og husker lite av behandlingen.

Inhalasjonssedasjonen er en veldig trygg metode og kan effektivt bli brukt også i behandling av barn.

Pasientene i Tannklinikkikrakow som hadde denne behandlingen, forteller at de følte total avslappelse og at hele behandlingen lignet på en drøm.

Den beroligende effekten som oppstår ved innånding av gassblandingen, forsvinner når pasienten blir administrert ren oksygen av klinikkens personale rett etter behandlingen.

Allerede etter 30 minutter er pasienten i sin normale tilstand og kan utføre alle daglige aktiviteter, til og med kjøre bil.

SEDOANALGESI – Mange pasienter i Tannklinikkikrakow har dårlige opplevelser fra “gammeldags” tannbehandling og føler enorm frykt ved selve tanken på å gå inn på et tannlegekontor. Spesielt for slike personer utfører vi SEDOANALGESI (dvs. en behandling som har både beroligende og smertestillende effekt). Denne metoden går ut på intravenøs administrering av spesielle legemidler av en anestesilege ledsaget av en anestesisykepleier.
Hvis pasienten ønsker seg det, kan den norsktalende representanten av klinikken være til stedet før administreringen av sedoanalgesien for å sørge for pasientens gode humør og avslappelse og hjelpe med alle spørsmål.

Pasienten som er under påvirkning av denne typen bedøvelse, er helt avslappet, føler ikke angst og – som Tannklinikkikrakow sine kunder forteller, opplever det som å bli på en måte “slått av” eller som en tilstand av “salighet og glemsel”.

SEDOANALGESI er en form for bedøvelse som likner på narkose, men forskjellen er at pasienten ikke blir intubert, men puster selv.
Denne metoden er spesielt anbefalt for pasienter med alvorlig dentofobi, høyt blodtrykk, de som tar kompliserte behandlinger, men ikke bare det, fordi etter pasientens ønske kan vi administrere denne typen bedøvelse til og med i forbindelse med en konservativ eller endodontisk behandling.