intraoral cameraEn av de primære bruker for en intraoral kameraet er i pasientundervisning. Tannleger ofte finner det nyttig å kunne vise pasienter nøyaktig hva som skjer inne i munnen, og å markere områder der legehjelp kan være nødvendig. Pasientene er også mindre sannsynlighet for å utsette eller nekte prosedyrer når de kan tydelig se området på problemet, som noen mennesker er mistenksomme av anbefalinger for tannbehandling, på grunn av bekymringer om kostnader, mulige smerte eller frykt for medlemmer av Dental yrket.

I tillegg til å være brukt i pasientundervisning, kan slike kameraer også brukes til å ta klare visuelle poster for pasient-filer, og å generere materiale som kan brukes i konsultasjoner og samtaler med andre dental tilbydere. For eksempel kan en generell tannlege bruke en intraoral kameraet til å ta bilder av en tann eller område i kjeven som krever oral kirurgi, slik at en Maxillofacial kirurgen kan undersøke informasjonen før han eller hun møter pasienten å få en ide om hva slags kirurgi som kan være nødvendig.

Bilder tatt av en intraoral kamera kan også bli vurdert senere, noe som kan være nyttig for en tannlege som føler en gnagende mistanke om at noe ikke er helt riktig i munnen på en pasient. Den intraoral Kameraet kan også brukes til å dokumentere prosedyrer for juridiske og pedagogiske grunner, og for å skape anslag av pasientens munn som kan brukes i medisinske skoler for å utdanne fremtidige tannleger om ulike saker som angår tannhelse.