tannklinikk i krakow

Kroner og broer

Der det er snakk om et stort tap av tannens hardvev eller en hel manglende tann, er det nødvendig å gjenskape tannens form og funksjon – da anvender man slike protetiske løsninger som kroner og bruer.

Disse løsningene er festet fast i munnen. Avhengig av materialet de er laget av, kan man skille mellom følgende typer: akryl, kompositt, metall-keramiske, helkeramiske og med keramiske fasetter på zirkoniumoksid basis.
Kroner i akryl og kompositt er en midlertidig løsning som bare bør anvendes for 6 til 12 måneder hvis det er behov for å vente til kjevekammen heles og kjevebeinet stabiliseres etter uttrekking av tenner som ikke kunne behandles på en annen måte.

Metall – keramiske kroner har gode estetiske egenskaper og stor holdbarhet. De er spesielt anbefalt til bruk bak i munnen der grensen mellom kronen og tannkjøttet ikke er så eksponert. Når det gjelder tenner foran i munnen, anbefaler man først og fremst løsninger i helkeramisk utførelse eller keramiske fasetter på zirkoniumoksid basis som gir mulighet til å oppnå en veldig god og forutsigbar estetisk effekt.

Tannbroer fungerer som faste proteser som erstatter egne manglende tenner. Denne typen rehabilitering krever at det finnes minst to “pillarer“, dvs. pasientens egne tenner, på begge sidene av “hullet” etter den tapte tannen eller tennene. Delen av broen som ikke er støttet med pillarene, heter spann.

En bro er den beste løsningen i tilfeller der pasienten har mistet så mye beinvev at det ikke er mulig å sette inn et implantat.

Det å få laget en bro eller en krone tar fra 5 virkedager.

Hvis pasienten ikke kan være i Polen i 5 virkedager, er det mulig å avslutte den protetiske behandlingen under pasientens neste opphold i landet. I mellomtiden bruker pasienten midlertidige protetiske erstatninger for manglende tenner.