Tannklinikkikrakow Anna Zalewska-Partyka ansetter egne engelsktalende sjåfører som er ansvarlige for transport fra og til flyplassen og venter på pasientene våre. Takket være dette og vårt 24-timers logistiske senter betjent på norsk og engelsk er vi i stand til å garantere pasientene full omsorg og bistand både under flyreisen (så lenge vi kjenner til reisens AMADEUS referansenummer) og oppholdet i Krakow. Sjåførene våre kjører pasienten fra flyplassen direkte til klinikken eller til det bestilte hotellet. For å møte våre pasienters forventninger har vi dessuten utviklet et utvalg av anbefalte turer rundt Krakow og området. Hvis dere har lyst å delta i noen av disse turene, vennligst gi oss beskjed på forhånd.

krakow center

Krakow er en by med en overflod av restauranter, barer, puber og musikklubber. Det finnes minst et underholdningssted i nesten hver leiegård i Gamlebyen. Man kan velge mellom hundrevis av restauranter som serverer mat fra alle verdenshjørner og stemningsrike klubber der man kan danse hele natten. Gamlebyen og omgivelsene er et av Europas vakreste underholdningsområder. Selve Markedsplassen rommer over 200 kafeer, restauranter og klubber som kan tilfredsstille mest krevende kunder. Området har i de siste årene blitt svært populært blant turister fra hele verden. Et annet viktig underholdningsområde i Krakow er bydelen Kazimierz. Her finner man byens mest stemningsrike og ikoniske lokaler. Med sin unike arkitektur og brede underholdningstilbud er Kazimierz et like tiltrekkende sted å tilbringe fritiden som Gamlebyen.

restaurany

Tannklinikkikrakow Anna Zalewska-Partyka bistår pasientene sine med arrangering av deres fritid, fra deltakelse i tallrike kulturelle begivenheter som konserter, utstillinger og handelsmesser til reservering av plass på restauranter eller musikklubber med live musikk. Etter pasientens ønske vil Anna Zalewska-Partyka personlig og gratis følge ham eller henne under en rundtur i byen.

Hvis dere letter etter et godt sted å handle, anbefaler vi at dere benytter seg av vår liste over utvalgte butikker, torg og kjøpesentre i Krakow. Vi gir også informasjon om hvilke steder som er oftest besøkt av turister og om mindre populære steder i bydelene Gamlebyen, Kazimierz, Podgórze og andre.

concerts krakow

Kongeveien og Gamlebyen (Krakow, bysentrum) – en flott tur rundt Polens gamle hovedstad Krakow – kongenes by. Kongeveien ble brukt av polske konger, utenlandske legasjoner og gjester og er nå den mest populære turistruten i Krakow. Turen begynner på Matejko-plassen, fortsetter gjennom Barbakanen, Florians port som er byens hovedport, langs Floriansgate, til den andre siden av Hovedmarkedsplass, langs Grodzka-gate til Kongeslottet på Wawel. På tilbakeveien får man se Keshallen, Mariakirken, Det jagiellonske universitetet og Fransiskanerkirken med Pavens vindu.

wieliczka

Saltgruve i Wieliczka (15km fra sentrum av Krakow, gjennomsnittlig reisetid: 30min.) er det mest unike og uvanlige stedet i umiddelbar nærhet av Krakow, skrevet inn på verdensarvlisten. Det har blitt utvunnet steinsalt fra denne gruven i over 700 år. Under besøket i museet vil man lære hvordan denne kompliserte prosessen foregikk og se verdens unike skulpturer og en hel underjordisk by som rommer bl.a. en innsjø, en elv, en kapell, en kirke og en enorm konsertsal. Transport til og fra skjer med eksklusive Mercedes V-Class-biler med internett, kjørt av våre engelsktalende sjåfører.

01 Jun 2003, Auschwitz, Poland --- Entrance to the infamous Auschwitz-Birkenau death camp which operated 4 gas chambers where 6,000 people were put to death each day by the Nazi regime. Nazi officers tried to burn documents and dismantle buildings and eradicate traces of gas chambers and crematoria. In 1947, the Polish Parliament set up the Auschwitz-Birkenau State Museum in Auschwitz I and Auschwitz II-Birkenau. --- Image by © Philippe Giraud/Good Look/Corbis

Auschwitz–Birkenau (70km fra sentrum av Krakow, gjennomsnittlig reisetid: 1 time) var tidligere en nazistisk konsentrasjonsleir i byene Oświęcim-Brzezinka. Over 1,1 million mennesker ble drept der under annen verdenskrig. Auschwitz–Birkenau har kommet inn i felles bevissthet som et symbol på folkedrap, grusomhet og holocaust. Hvert år er museet besøkt av over million turister fra hele verden. Transport til og fra skjer med eksklusive Mercedes V-Class-biler med internett, kjørt av våre engelsktalende sjåfører.

En dag i Wieliczka og Auschwitz – denne turen kombinerer de to ovennevnte rutene på en dag og er rettet mot pasienter som har en hel fri dag uten behandling (f.eks. når de venter på en tannerstatning fra et tannteknisk laboratorium). Transport til og fra skjer med eksklusive Mercedes V-Class-biler med internett, kjørt av våre engelsktalende sjåfører.