magnadent_najlepszy_poszukiwany_dentysta_krakow48

Tannkjøttssykdommer – periodontitt – behandlinger refundert av HELFO

Hver dag kommer det pasienter i Tannklinikkikrakow som på grunn av periodontale sykdommer har delvis eller helt ødelagte tenner, dessverre er det få som vet før ankomsten at de lider av sykdommen kalt periodontitt som i dag er svært utbredt.

Det jobber noen høyt kvalifiserte spesialister innenfor dette området i tannklinikken, som bruker alle sine evner for å utføre spesialisert behandling som kan stanse utviklingen av denne sykdommen.

Periodontitt, dvs. tannkjøttsykdommer, medfører at vevet rundt tennene som holder tennene i tannkjøttet og sikrer at de fungerer som de skal, går i oppløsning. Utviklingen av sykdommen er påvirket av genetiske og miljømessige faktorer og pasientens hygieniske vaner.

Utviklingen av sykdommen kan bli stanset eller saktnet, men det er ikke mulig å reversere atrofiske forandringer i full grad. Derfor er det svært viktig å starte rask og effektiv behandling for å opprettholde god oral helse og ikke bare den.

Bakterier som utvikler seg i tannkjøttlommer, forårsaker betennelse i tannfestet og vevet rundt rotspissen. Immunsystemet blir kontinuerlig mobilisert til kamp, noe som fører til at tennene stadig raskere mister feste og at bakteriene sprer seg gjennom blodkarene til andre deler av kroppen. Dette øker risiko for systemiske sykdommer, spesielt hjerte – og karsykdommer og autoimmune sykdommer.